Termeni si conditii

STIMATI UTILIZATORI!

Va rugam sa cititi cu atentie termenii si conditiile de mai jos!

CONDITII SI INFORMATII JURIDICE GENERALE

Prin utilizarea paginii de internet www.pieseautotulcea.ro, acceptati conditiile enumerate aici. In cazul in care nu sunteti de acord cu termenii si conditiile urmatoare, va rugam nu utilizati pagina noastra web!

INFORMATII

SC CLINICAAUTOALEXMACHE SRL a depus toate eforturile in momentul implementarii pentru a se asigura ca informatiile comunicate pe pagina web proprie sa fie exacte. Cu toate acestea, SC CLINICAAUTOALEXMACHE SRL nu isi asuma garantia, in mod formal sau indirect, pentru informatiile oferite prin aceasta pagina web si isi rezerva dreptul ca, fara a anunta in prealabil, sa efectueze oricand modificari si corecturi, sa stearga partial sau total informatiile de pe pagina web. SC CLINICAAUTOALEXMACHE SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru nici un fel de inexactitati de pe pagina web.

Termenii si conditiile specifice concursurilor sau anunturilor se gasesc pe pagina dedicata acestora .

Orice fel de decizie luata pe baza informatiilor culese de pe pagina web www.pieseautotulcea.ro, constituie raspunderea proprie a utilizatorului.
SC CLINICAAUTOALEXMACHE SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru nici un fel de pierderi sau prejudicii provenite din accesarea, sau imposibilitatea de a accesa pagina web sau informatiile de pe aceasta pagina, sau din utilizarea acestor informatii.

SC CLINICAAUTOALEXMACHE SRL nu se face raspunzator pentru eventualele prejudicii, pierderi si cheltuieli care apar prin utilizarea paginilor web, din cauza imposibilitatii de a utiliza paginile, din cauza functionarii necorespunzatoare, a avariilor , sau a modificarii datelor de catre persoane neautorizate. SC CLINICAAUTOALEXMACHE SRL nu se face raspunzatoare nici pentru prejudiciile ce provin din transmiterea cu intarziere a informatiilor, din virusarea calculatorului, din proasta functionare a liniei sau sistemului, sau din alte cauze similare.

Orice utilizator al paginii web a SC CLINICAAUTOALEXMACHE SRL, care prin utilizarea paginii web ofera informatii SC CLINICAAUTOALEXMACHE SRL, isi da consimtamantul in mod expres si neechivoc la prelucrarea datelor cu caracter personal si accepta faptul ca SC CLINICAAUTOALEXMACHE SRL are drept nelimitat asupra informatiilor de acest tip, precum si dreptul de a le utiliza in orice mod , dupa optiunea proprie. Informatia oferita in acest fel de catre utilizator trebuie sa fie considerata drept informatie publica.

DREPTUL DE AUTOR

Pagina web a SC CLINICAAUTOALEXMACHE SRL si tot continutul iconografic, sonor si textual aflat pe acestea, precum si aranjamentul acestora, sunt protejate de reglementarile in vigoare privind drepturile de autor si sunt supuse protectiei marcii inregistrate. Utilizarea acestora altfel decat in scop personal este posibila numai cu aprobarea scrisa a SC CLINICAAUTOALEXMACHE SRL si in scopul declarat.

Va atragem atentia ca utilizarea informatiilor in afara conditiilor impuse de SC CLINICAAUTOALEXMACHE SRL si detaliate mai sus, sau incalcarea acestora poate implica consecinte ce decurg din dreptul de autor, din dreptul civil si din dreptul penal. SC CLINICAAUTOALEXMACHE SRL va actiona impotriva oricaror incalcari ale drepturilor sale, despre care va lua cunostinta.

Efectuarea unei cereri de comanda pe site-ul www.pieseautotulcea.ro reprezinta acordul dumneavoastra cu termenii si conditiile de mai jos:

Informatiile furnizate catre www.pieseautotulcea.ro sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea cererilor de comanda sau a cererilor de oferta), conform legilor in vigoare www.pieseautotulcea.ro nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incurajeaza spam-ul si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora.
In urma cererii de comanda efectuate pe site email-ul trimis este generat automat si nu este confirmarea ca produsele sunt pe stoc sau ca putem onora cererea.
Cererea de comanda se modifica in comanda valida si se onoreaza dupa ce sunteti contactat si vi se confirma stocul si pretul reperelor comandate.
In unele cazuri, la anumite produse de origine si nu numai care se aduc la comanda speciala din depozitele externe, este necesara achitarea acestora in avans.

Produsele comercializate prin intermediul www.pieseautotulcea.ro sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de bon fiscal si/sau factura fiscala si certificat de garantie. Daca nu ati primit aceste documente in colet, le puteti descarca de la adresa https://www.pieseautotulcea.ro/facturi-pieseautotulcea/ introducand ID-ul comenzii. De asemenea, atat pretul cat si specificatiile tehnice nu reprezinta nici un fel de obligatie contractuala si pot fi schimbate fara nici o notificare in prealabil. Fotografiile produselor sunt extrase din cataloagele producatorilor, au caracter informativ si pot exista diferente intre acestea si produsul in sine.

Produsele comercializate de www.pieseautotulcea.ro, sunt interschimbabile cu piesele originale conform cataloagelor si listelor editate de producatori. Garantia se aplica in conformitate cu OUG nr.140/2021 privind vanzarea produselor si garantia asociata acestora si O.G. nr.21/1992 privind protectia consumatorului. Termenul de garantie se acorda pentru durata medie de utilizare a pieselor de folosinta indelungata, conform specificatiilor tehnice ale producatorului dar nu mai mult de 24 luni de la data inscrisa pe documentul fiscal de vanzare. Produsele comercializate de www.pieseautotulcea.ro se livreaza numai in urma cererilor de comanda confirmate telefonic, in limita stocurilor disponibile.

La anumite produse cum ar fi: alternatoare, electromotoare, compresoare aer conditionat, EGR, pompe de servodirectie, etrieri frana, casete de directie, turbocompresoare, debitmetre, etc. pentru a beneficia de pretul afisat pe site, se poate solicita piesa veche de pe masina la schimb sau se percepe suplimentar o taxa de piesa veche. Taxa de piesa veche va fi comunicata de catre consilieri inainte de confirmarea comenzii.

Piesele pentru care se solicita piesa veche la schimb sunt reconditionate de producatorul lor pe linia de fabricatie. Aceste produse beneficiaza de aceleasi conditii de vanzare si garantie ca si piesele noi! Piesele vechi la schimb se returneaza in termen de maxim 14 zile de la primirea comenzii. Piesele vechi la schimb ce urmeaza a fi returnate trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa fie asamblate si curate, sa nu fie sparte sau crapate, sa nu fie indoite sau rupte, sa nu prezinte urme de lovituri mecanice, sa nu se fi incercat reconditionarea lor in prealabil.

ATENTIE! – la alternatoare si compresoare – FULIA SA NU FIE BLOCATA!, la electromotoare – AXUL SA NU FIE BLOCAT!, la casete de directie – CREMALIERA SA NU FIE RUGINITA!

Piesele vechi la schimb se returneaza in ambalajele pieselor noi.
Taxa de transport pentru returnarea pieselor vechi la schimb este suportata de catre client.
ATENTIE! Anumite produse comercializate in set si nu numai, precum seturi de distributie, seturi de transmisie, pompe de apa, seturi de ambreiaj, volante, rulmenti de ambreiaj, discuri de ambreiaj, placi de ambreiaj, rulmenti de roata, fulii, termostate, etc., ale marcilor SACHS, LUK, SKF, INA, CONTINENTAL /CONTITECH, VALEO, BEHR, MAHLE, GATES, SWAG, FEBI, TEXTAR, HEPU, BOSCH, pot contine piese de calitate identica sau superioara achizitionate de producatori de la subsidiare ale marcilor respective sau de la parteneri afiliati.

Va rugam insistent ca la primirea coletului sa receptionati cu atentie produsele primite! Eventualele sesizari legate de lipsa unor produse sau de avarierea lor pe durata transportului trebuie reclamate reprezentantului de la firma de curierat chiar la primirea coletului! Este obligatoriu incheierea unui proces verbal de constatare cu reprezentantul firmei de curierat, lipsa intocmirii acestuia va face ca sesizarile sa fie extrem de greu de solutionat! Daca produsul primit este deteriorat (lovit, zgariat, fisurat, ciobit, spart) iti recomandam sa refuzi livrarea. Daca totusi ai acceptat coletul, solicita curierului completarea unui proces verbal.

Ulterior completarii acestuia te rugam sa aduci situatia la cunostinta, in maxim 24 de ore de la livrare, prin completarea formularului de contact sau pe mail la vanzari@pieseautotulcea.ro. Necompletarea procesului verbal in prezenta reprezentantului firmei de curierat care a efectuat livrarea si orice sesizare ulterioara vor ingreuna solutionarea pozitiva.

La montarea piesei pe masina, in service autorizat R.A.R, piesa ce urmeaza a fi montata trebuie comparata inainte de montaj, cu piesa ce a fost demontata de pe masina. Nu se vor monta piese care nu corespund ca forma, dimensiuni/cote si specificatii cu piesa defecta ce urmeaza a fi inlocuita. Pot aparea situatii in care s-a schimbat varianta costructiva de pe masina sau masina are modificari care nu au fost specificate de producatori in cataloagele de origine. ATENTIE! In cazul compresoarelor de aer conditionat – la montarea acestora se recomanda inlocuirea uscatorului, a filtrului uscator, a supapei de expansiune precum si curatarea instalatiei de aer conditionat si uscarea acesteia cu azot!

Toate produsele comercializate pe www.pieseautotulcea.ro sunt insotite de bon fiscal si/sau factura fiscala si certificat de garantie.
Garantia legala se ofera in conformitate cu prevederile OUG nr.140/2021 si cu OG 21/1992(r2) completata privind vanzarea produselor si garantiile asociate, care transpune in dreptul roman Directiva 1999/44/EC si nu limiteaza, ignora sau restrictioneaza direct sau indirect drepturile legale si interesele legitime ale cumparatorului, asa cum sunt prevazute de lege.

Consumatorul trebuie sa informeze vanzatorul asupra oricarui defect constatat in perioada de garantie. Garantia este oferita produselor care prezinta defecte de fabricatie. In cazul in care o piesa nu poate fi reparata sau inlocuita, atunci se va restitui contravaloarea acesteia.

In situatia in care persoana care formuleaza reclamatia de garantie este un consumator in sensul prevazut de lege, iar reclamatia care invoca lipsa conformitatii este intemeiata, operatorul garantiei va repara sau inlocui produsul in termen de 15 zile calendaristice. In orice alte cazuri reclamatia va fi solutionata intr-un termen rezonabil de 30 de zile. In cazul inlocuirii produsului in perioada de garantie se vor aplica urmatoarele:

– in situatia in care persoana care formuleaza reclamatia este un consumator, produsul inlocuitor va beneficia de un nou termen de garantie conform legii.
– in orice alta situatie produsul inlocuitor va avea o perioada de garantie egala cu perioada de garantie ramasa pentru produsul initial.

Daca, in urma examinarii produsului se va constata ca este necesara efectuarea unei expertize tehnice conform art.13 alin.(2) din OG nr.21/1992-republicata, pentru stabilirea viciilor/neconformitatilor sesizate si cauza acestora, piesa va fi trimisa producatorului sau organului tehnic abilitat pentru constatarea acestor vicii. La finalizarea expertizei va vom comunica concluziile acesteia precum si modul de solutionare a sesizarii dvs. in termen de cel mult 15 zile de la primirea raportului de expertiza – astfel cum prevede art.13 alin.(2) din OG nr.21/1992 republicata.

Garantia acopera defectele de material sau de fabricatie iar produsele care vor prezenta acest tip de defectiuni vor fi inlocuite in cadrul termenului de garantie cu altele noi, conform legii. Termenul de garantie curge de la data inscrisa pe bonul si/sau factura de vanzare a produselor.

CONDITII GARANTIE

GARANTIE PIESE AUTO:

Produsele comercializate de catre S.C.  CLINICAAUTOALEXMACHE  S.R.L. sunt interschimbabile cu piesele originale conform cataloagelor si listelor editate de catre producatori. Garantia este valabila atunci cand piesele se monteaza intr-un service autorizat de catre Registrul Auto Roman(R.A.R). In termenul de garantie, se asigura garantia produselor defecte din cauze neimputabile consumatorului, prin reparare sau inlocuire.

Se acorda garantie pentru produsele comercializate dupa cum urmeaza:

– 24 de luni de la data vanzarii pentru piesele de schimb.
– Pentru produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de 24 de luni, termenul de garantie se reduce la aceasta durata. Din aceasta categorie fac parte accesoriile si consumabilele auto (covorase auto, tavi portbagaj, capace roti, huse auto, odorizanti auto, lanturi antiderapante, suporti numere auto, cabluri pornire auto, etc), filtre auto (aer, ulei, combustibil, habitaclu, etc), becuri, stergatoare parbriz, solutii spalare parbriz, antigel, lichid de frana si aditivi, etc.

S.C.  CLINICAAUTOALEXMACHE S.R.L. este exonerata de raspundere privind garantia sau aceasta poate fi anulata in urmatoarele cazuri:

1. Piesele nu au fost montate intr-un atelier de reparatii autorizat de catre Registrul Auto Roman pentru tipul de manopera executata.
2. Piesele s-au defectat datorita unui montaj incorect sau datorita montarii impreuna cu piese conexe uzate, defecte sau modificate.
3. Piesele au fost utilizate pentru alt scop decat cel indicat in catalogul producatorului.
4. Piesele nu au fost identificate corect ca urmare a prezentarii de catre cumparator a unor date eronate sau nu au fost comparate la montaj cu piesele cu care se inlocuiau.
5. Piesele s-au uzat datorita suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuarii reviziilor periodice conform recomandarilor producatorului autovehiculului; atelierul de reparatii care a efectuat montajul nu a stabilit verificarile si reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de catre producator.
6. Autovehiculul a fost folosit in alte scopuri decat cel prevazut de constructor sau a fost exploatat in conditii necorespunzatoare( taximetrie, raliuri, competitii sportive, etc)
7. Autovehiculului a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi, atmosferici sau de alta natura (socuri termice, electrice, mecanice).
8. Piesele prezinta urme de lovituri, zgarieturi, indoituri, rupturi, deformari chimice sau mecanice.
9. Piesele prezinta o uzura normala(fireasca)

Cumparatorul care va reclama o situatie de defect in termenul de garantie va prezenta impreuna cu piesa/piesele in cauza, urmatoarele documente:

1. Factura de achizitie sau bonul fiscal emise de catre SC CLINICAAUTOALEXMACHE SRL

2. Certificatul de garantie care a fost eliberat la vanzare
3. Dovada efectuarii montajului intr-un atelier de reparatii autorizat de catre Registrul Auto Roman pentru tipul de manopera executata(bon fiscal, factura fiscala si deviz de montaj)
4. In cazul compresoarelor de aer conditionat, obligatoriu, copie factura achizitie uscator, filtru uscator si supapa expansiune. Din devizul de montaj trebuie sa reiasa ca s-au inlocuit compresorul, uscatorul, filtrul uscator, supapa de expansiune iar instalatia de aer conditionat a fost curatata si ulterior uscata cu azot.
5. Documentul emis de catre atelierul de reparatii autorizat prin care se constata defectiunea si sunt explicate cauzele aparitiei acesteia, inclusiv raportul generat de tester/diagnoza acolo unde este cazul (ex. debitmetre, supape EGR, senzori, componente electrice, sonde lambda, amortizoare, discuri frana, etriere, sisteme franare, injectoare, etc).
6. Copie dupa autorizatia tehnica R.A.R. a atelierului de reparatii in care s-a efectuat montajul
7. Formular reclamatie garantie care se elibereaza de catre vanzator(acolo unde este cazul)
8. Copia certificatului de inmatriculare a autovehiculului in cauza

NOTA. In cazul in care produsul reclamat la garantie s-a comercializat in set/kit atunci trebuie predat in aceeasi forma. (Ex. Set/kit ambreiaj format din 3 piese, placa+disc+rulment se va preda la garantie in aceeasi forma, chiar daca defectul reclamat provine numai de la rulment). In cazul in care expediati piesa/piesele prin curier va rugam sa ne comunicati si in scris la vanzari@pieseautotulcea.ro data la care ati predat piesa/piesele curierului si numarul de expeditie(AWB).

EXCEPTII GARANTIE:

– Pentru acumulatorii auto, garantia se deruleaza prin service-urile agreate mentionate in certificatul de garantie care insoteste fiecare acumulator.
– Pentru anumite piese de schimb de origine (OE) procedura de acordare a garantiei este specifica fiecarui producator fiind necesara deplasarea autoturismului pe care s-a montat piesa la cel mai apropiat dealer al importatorului pentru constatarea defectului, garantia putand fi preluata de reteaua importatorului. In cazul in care reclamati un produs de origine in garantie va rugam sa ne comunicati acest aspect in scris la vanzari@pieseautotulcea.ro pentru a va indica pasii specifici care trebuie urmati.

CONDITII RETUR:

Dreptul de retragere se face conform OUG 34/2014 art. 9/1 in termen de 14 zile – conditiile si modalitatile de exercitare a dreptului de retragere, pentru cazurile prevazute in prezenta ordonanta, sub forma clauzei urmatoare: „consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere”.
Conform legislatiei in vigoare, dreptul de retragere este aplicabil doar consumatorilor(persoane fizice). In cazul persoanelor juridice(acestea nu au calitate de consumator) ne rezervam dreptul cu privire la acceptarea returului produselor si constituirea contravalorii acestora ca avans pentru comenzi viitoare sau de a nu da curs solicitarii de retur.
Inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul informeaza profesionistul (vanzatorul) cu privire la decizia sa de retragere din contract, in scris la adresa de e-mail vanzari@pieseautotulcea.ro.
Produsul returnat trebuie sa se prezinte in aceeasi stare in care a fost livrat, in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit.
Cheltuielile de returnare vor fi suportate de catre client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 zile de la primirea returului.
Piesele vechi la schimb se returneaza in termen de maxim 14 zile, in ambalajele pieselor noi.
Returul se va face prin aceeasi modalitate ca la expediere, curierat Fan Courier sau Sameday Courier la adresa: Str. Mahmudiei Nr.165, Tulcea
Produsele returnate trebuie ambalate corespunzator pentru a fi protejate la transport.
Nu solicitati contravaloarea produselor returnate in sistem ramburs.
SC CLINICAAUTOALEXMACHE SRL nu va ingradeste dreptul la retur conform OUG 34.
Dupa ce vom receptiona returul in depozitul nostru vom verifica starea produselor returnate. Ulterior va vom comunica statusul returului.

Daca produsele returnate:

– au ambalajul deteriorat, fara etichetele si inscriptionarile specifice
– nu se afla in ambalajul original in care au fost livrate
– sunt lipsite de accesoriile si componentele originale
– prezinta urme de montaj, vopsire sau sudura
– sunt de origine(OE) si sunt comandate din depozitele externe prin comenzi speciale pentru care s-a solicitat plata in avans sau sunt comandate gresit deoarece cumparatorul nu a pus la dispozitie datele de identificare ale autovehiculului si seria de sasiu sau aceastea au fost comunicate eronat
– sunt module programate, piesele speciale fabricate pentru autoturisme din afara spatiului european, piese de siguranta (ex.: airbaguri, centuri de siguranta), huse si acoperiri, atunci, in aceste situatii descrise mai sus vi se va comunica (daca este cazul) si costul aducerii acestora la conformitate, pentru a putea fi repuse in vanzare.